יפן אומנות הבישול

Grean Teaמסע קולינארי למחוזות רחוקים –  מזון מזין ולא רק  את הקיבה, צפונים במזון יותר מסך מרכיביו הקלוריאלים, מזון לנשמה,לנפש וגם למעשה לתרבות, תרבות כמו תרבית מהווה קרקע פורייה לצמיחה (אגב, גם באנגלית), יש לוודא רק ש"החיידקים" הפועלים ידידותיים לצורך,המזון אותו אנו אוכלים משמש בין היתר לבנות זהות לאומית ,ליצור ייחוד, האחדה, לגבש שונות מה"אחר" באשר הוא, תזונתנו מרבדת את החברה , מבדילה בין מעמדות חברתיים, מחדדת את ההבדל בין המינים, מבנה לנו זמנים מיוחדים כגון חגים, מעצבת אירועים וקובעת את התנהלותם, קרא…

 


Cup Of Teaסערה בכוס תה -מטכס תה למוס תה – תה ירוק, עלווה צעירה כחלק ממסורת ותיקה שמלווה את תרבות יפן מזה שנים אל מול שינויים, פעם ועדיין, תה מוגש בטכס רב פרטים וגינונים, היום מוגש כקינוח בזיקה מערבית תוך שימוש בחומר גלם זר למסורת יפן…שמנת מתוקה. גס משהו,מריר,מחוספס ולא מהוקצע, נגיעה של עמימות,היופי שבפשטות הפשטות שביופי, שאינו בולט, ללא יומרנות, מעורפל,ארצי ולא רחוק ממקורו בטבע. קרא עוד…

 

סגור לתגובות.